Värmepumpar

Känner du dig utpumpad eller saknar energi?

Vill du energieffektivisera uppvärmningen i din bostad? Genom att installera en ny värmepump sparar du mycket pengar. Då är det oss på Karlstads Rörmontage och våra energiexperter du ska ta hjälp av.
Vi är specialiserade på alla typer av värmepumpar oavsett vilken teknisk lösning som passar dig och din bostad bäst. Genom en analys av ditt behov och de unika förutsättningarna i ditt hem kan vi vägleda dig till det bästa valet och den mest ekonomiska och hållbara lösningen.
Är du osäker på skillnaden? Här bjuder vi på en snabb överblick

LUFTVÄRMEPUMPAR

Luft/luftvärmepumpen hämtar värmen från utomhusluften och omvandlar den till varmluft via en kompressor och en fläkt till en önskad och behaglig värme i bostaden. En luftvärmepump är framför allt lämplig i hus som saknar vattenburet värmesystem.

LUFT/VATTEN VÄRMEPUMPAR

En Luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och värmer upp vattnet i husets vattenburna värmesystem. Det innebär att vattenburna element/golvvärme håller bostaden varm och samtidigt produceras varmvatten till duschen. En luft-vattenvärmepump passar framför allt dig som har ett medelstort uppvärmningsbehov.

FRÅNLUFTS VÄRMEPUMPAR

Frånluftsvärmepumpen återanvänder varmluften som försvinner ut genom husets ventilation och värmer upp husets vattenburna värmesystem. Värmen från den gamla luften används för att värma såväl bostaden som vattnet. På så sätt kan man halvera energikostnaderna och värna om miljön.

Om din bostad har ett mekaniskt ventilationssystem kan frånluftsvärmepumpen vara ett bra alternativ. Man kan dock behöva anpassa och isolera kanalerna så att inte störande ljud uppstår eller man får problem med fukt och mögel.

BERGVÄRMEPUMPAR

Bergvärmepumpen innebär att du hämtar värme ur berggrunden under din tomt med hjälp av en värmepump. Hela värmepumpen installeras inne i huset med placering i exempelvis en källare, förråd, tvättstuga eller badrum. Bergvärme är den lösning som normalt kräver störst investering men är samtidigt oftast den lösning som ger den största energibesparingen. Det kan vara ett alternativ för dig som har en lämplig berggrund och lite större energibehov

Kontakta oss eller kom förbi vår VVS-butik så berättar vi mer. Här kan du även boka ett första möte för att se vilka möjligheter som finns för just dig.

Kontakta oss så hjälper vi dig