Värme & Kylteknik – din Thermia återförsäljare

Sänk din energikostnad med upp till 85 procent! Det finns många anledningar att välja att investera luft/luft-, berg- eller jordvärmepumpar. Vi är din guide, installatör och återförsäljare av Thermia värmepumpar!

För dig som bor i hus eller äger en fastighet handlar det inte bara om en ekonomisk lösning att sänka dina värmekostnader, det är också bekvämt och miljövänligt att ha luft/luft-, berg- eller jordvärmepumpar. Investeringen ökar även värdet på ditt hus i en framtida försäljning. Vi har lång erfarenhet och mycket kompetens gällande uppvärmning av ditt boende eller fastighet.

Kostnadeffektiv

Ekonomibesparingen är ett tungt skäl att välja luft/luft-, berg- eller jordvärmepumpar. I vissa fall kan du spara upp till 85 procent av din energikostnad. Vi hjälper dig att räkna på din nuvarande kostnad och vad din framtida lösning skulle kunna kosta. I kalkylen får du en beräkning på din totala värmekostnad per månad.

Bekymmersfri

Att investera i en bekymmerfri uppvärmningsmetod är ett annat tungt skäl. Vi vet att många av våra kunder bara vill att det ska fungera. Med en värmepump kan du normalt sätt sluta oroa dig för att varmvattnet skall ta slut eller att det skulle bli kallt hemma. Att oroa dig för dyra energifakturor är helt onödigt – energiförbrukningen är väldigt låg!

Miljösmart

Säkra din framtid genom att vara miljösmart redan idag. Värmepumpar utvinner värme från solens strålar som lagrats i berg, mark, vatten och luft. Genom en innovativ teknik överförs energin till din bostad. Miljöpåverkan är minimal!

Välj en professionell Thermia återförsäljare

Vi är anslutna till Thermias återförsäljningsnätverk. Det gör att du kan känna dig trygg med din investering och att vi lämnar hållbarhets- och funktionsgaranti på våra produkter och tjänster. Genom lång erfarenhet och mycket kunskap rekommenderar vi alltid det bästa för ditt hem. Thermias produkter är ledande på marknaden och har funnits sedan 70-talet, därför väljer vi att arbeta med just dem. Vi lämnar alltid en offert på hela summan, det tillkommer aldrig några otrevliga överraskningar. Skulle du mot förmodan få problem med din värmepump vänder du dig till vår professionella support som kan allt om installationer och service.

Välj rätt värmepump

Vilken typ av pump ska du välja? Ja, det kan kännas som en djungel av val men lugn, vi hjälper dig. Genom ett hembesök kan vi titta på vilka behov, förutsättningar och förväntningar du har. Generellt kan man säga att installationen av en luft/luft-värmepump är betydligt enklare och billigare än en installation av berg- eller jordvärmepump eftersom det inte krävs att vi borrar eller gräver. Luft/luft-värmepump kan vara smidigare om du inte redan har vattenburet värmesystem. Valet av värmepump kan också bero på vart du bor och på vilken plats ditt hus står på. Ibland är luft/luft-värmepump det enda alternativet då det av någon anledning inte är möjligt att gräva eller borra på platsen. Dock skall man komma ihåg att investeringarna är olika stora till en början men att den fortsatta energibesparingen i berg- och jordvärmepumpar är större.

Alltid trygga köp

Vår trygghetsgaranti på Thermias värmepumpar ersätter skador som mot förmodan skulle uppstå. Den gäller för hela värmepumpen, inte bara för kompressorn till skillnad från andra. Garantin gäller oavsett om du utfört service enligt rekommendationen eller inte. Detta gör att du är 100% skyddad under sex år. Därefter kan försäkringen förlängas årsvis, upp till 18 år.

Bergvärme Thermia
Bergvärme- och jordvärmepumpar

Solens värme lagras i berg och mark. Med en bergvärmepump eller jordvärmepump från Thermia kan du ta vara på värmen, sänka din uppvärmningskostnad och göra miljön en tjänst.

Luft vatten pump
Luft/vatten-värmepumpar

En luft/vatten-värmepump utvinner energi ur uteluften och överför den till din golvvärme eller dina element. Även när det är kallt, hela vägen ner till 20 minusgrader.

Luftvärme
Luft/luft-värmepumpar

En luft/luft-värmepump tar vara på energin i luften utomhus för att värma upp luften inomhus. Dessutom renar den luften, och kan ge dig kyla under sommaren.

Värme för fastighet
Fastighetsvärmepumpar

Fler och fler fastighetsägare väljer en fastighetsvärmepump som uppvärmningsmetod. Thermia kan erbjuda ett komplett sortiment, och en dedikerad avdelning som enbart jobbar med fastighetssektorn.

Varmvatten beredare Karlstad
Varmvattenberedare

Thermia erbjuder varmvattenberedare i en rad olika modeller och storlekar – för att tillgodose alla typer av behov på bästa sätt.

Tillbehör Thermia
Tillbehör

Under kategorin tillbehör kan du hitta en rad olika produkter som kompletterar våra värmepumpar på olika sätt. Allt från distansstyrning till kylmoduler.